З'явилось нове фото командирів з "Азовсталі", які після обміну перебувають у Туреччині

Спікер українського парламенту подякував Туреччині за допомогу у поверненні наших захисників.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук приїхав до Туреччини й зустрівся там з командирами з "Азовсталі", які перебуватимуть у цій країні до закінчення війни (такими були умови звільнення з російського полону).

Фото з командирами Стефанчук опублікував у своєму Facebook. За його словами, він зустрівся у Туреччині з нашими Героями за проханням президента України Володимира Зеленського.

На фото - командир "Азову", Герой України Денис Прокопенко ("Редіс"), його заступник Святослав Паламар ("Калина"), виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський ("Волина"), Олег Хоменко та Денис Шлега з Нацгвардії України.

Такий вигляд мали українські командири одразу після звільнення з російського полону 22 вересня 2022 року:

Обмін, під час якого звільнили захисників "Азовсталі"

22 вересня 2022 року 200 українських захисників обміняли на звинуваченого у держзраді нардепа, кума російського диктатора Віктора Медведчука. Він дав усі можливі свідчення слідству перед обміном.

Також було вільнено п'ятьох українських командирів: Дениса Прокопенка "Редіса" з "Азова", Сергія Волинського "Волину" з 36-ї бригади морської піхоти, Святослава Паламара та Олега Хоменка з "Азову", Дениса Шлегу з Нацгвардії України. Їх п'ятьох обміняли на 55 російських військовополонених. 

Зазначалося, що всі 5 згаданих вище українських командирів за умовами обміну перебуватимуть у Туреччині аж до завершення війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: