Модернізація буде проводитися для отримання технічної можливості розмістити на есмінцях американські крилаті ракети Tomahawk. / фото depositphotos.com

Японія заявила про намір модернізувати всі свої есмінці, оснащені комп'ютерними системами стеження і наведення Аegis.

Як повідомляє The Japan Times, модернізація буде проводитися для отримання технічної можливості розмістити на есмінцях американські крилаті ракети Tomahawk. 

Закінчити модернізацію есмінців уряд Японії планує до 2027 року.

Відео дня

Зазначається, що цей крок буде зроблено в рамках розвитку контратакуючого потенціалу Сил самооборони країни у світлі оновленої стратегії національної безпеки.

Японія та її есмінці

У Японії вісім есмінців, обладнаних системою Аegis, в найближчі роки їх кількість планується довести до десяти. Японія планує придбати нові ракети Tomahawk Block-5 з дальністю польоту близько 1600 км. 

Уряд Японії вже оголосив про план закупівлі 400 Tomahawk, виділивши в бюджеті на 2023 фінансовий рік, починаючи з квітня 1,6 млрд доларів.

Tomahawk

Американська багатоцільова високоточна крилата дозвукова ракета компанії Raytheon. Tomahawk є стратегічною і тактичною ракетою великої дальності, що долає шлях на гранично малих висотах з обходом рельєфу місцевості.

Війна в Україні та позиція Японії

У 2022 році Японія надала Україні гуманітарну та фінансову допомогу на загальну суму близько 1,6 млрд доларів.

21 березня 2023 року прем'єр-міністр Японії прибув в Україну.

У березні 2023 року Японія пообіцяла Україні десятки мільйонів доларів на нелетальне озброєння.

Влада Японії також вирішила надати нашій державі 470 млн доларів нової односторонньої грантової допомоги, зокрема, для сектора енергетики. 

Вас також можуть зацікавити новини: