Після смерті Єлизавети портрет короля Чарльза III з'явиться на грошах і марках / фото REUTERS

З приходом до влади у Великобританії нового монарха – короля Чарльза III – в країні необхідно буде змінити масу елементів повсякденного британського життя, починаючи від національного гімну та валюти, закінчуючи поштовими марками.

Про це пише Washingtonpost.

Зокрема, зазначається, що зі смертю королеви Єлизавети II 8 вересня британцям потрібно буде швидко пристосуватися до того, щоб бачити обличчя короля Чарльза III на національних символах.

Відео дня

"Враховуючи виключно довге правління королеви, мало хто зазнав зміни режиму. Важко кількісно оцінити вплив зміни портрета монарха",  – зазначив член Ради британського нумізматичного товариства Домінік Чорні.

Як запевнив керуючий Банком Англії Ендрю Бейлі, нинішні банкноти із зображенням королеви залишаться законним платіжним засобом. Разом з тим Королівський монетний двір Великобританії випустить нову монету зі сходженням принца Чарльза на престол.

"Схвалення нових монет вимагає часу", – зазначив фахівець з древніх монет.

За часів правління Єлизавети зображення її профілю було звернено вправо. Профіль Чарльза як нового монарха, ймовірно, буде перевернутий і звернений вліво, відповідно до традиції, що бере свій початок у 1600-х роках.

Нагадаємо, королева Великобританії Єлизавета II померла 8 вересня у віці 96 років. 

Після її смерті в свої права повинен вступити її син Чарльз.

Вас також можуть зацікавити новини: