ЄС продовжив до 15 вересня санкції проти 1473 осіб і 205 організацій з РФ / фото Олександр Синиця, УНІАН

Рада Європейського Союзу продовжила ще на шість місяців - до 15 вересня 2023 року, чинність обмежувальних заходів проти 1473 осіб і 205 організацій з Російської Федерації.

Йдеться про юридичних та фізичних осіб, причетних до порушення суверенітету і територіальної цілісності України, наголошується у заяві Ради ЄС у понеділок, 13 березня. 

"Рада ЄС сьогодні вирішила продовжити на наступні шість місяців – до 15 вересня 2023 року, обмежувальні заходи, спрямовані проти осіб, причетних до діяльності, що підриває або загрожує територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зокрема, ці обмежувальні заходи передбачають не лише візові заборони і замороження активів, а і заборону на передачу коштів або інших економічних ресурсів фізичним і юридичним особам, проти яких запроваджені санкції.

Так, санкції продовжуватимуть застосовуватися щодо 1 473 фізичних осіб та 205 установ, більшість з яких потрапили під обмежувальні заходи у відповідь на постійну невиправдану і неспровоковану військову агресію проти України.

Продовження санкцій проти РФ - що передувало

Нагадаємо, що відповідні санкції проти країни-агресора вперше було запроваджено у 2014 році, і наступні кожні півроку їхня чинність продовжувалася. Також список індивідуальних санкцій поповнювався новими іменами через триваюче порушення територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

Варто відзначити, що 23 січня 2023 року в ЄС також прийняли рішення продовжити санкції, які раніше були запроваджені через окупацію українських територій (Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей). Їх термін продовжили до 24 лютого 2024 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: