Ілюстрація REUTERS

У Туркменістані жінкам, які працюють в держустановах і підприємствах, знову посилили вимоги до зовнішнього вигляду.

Як повідомляє "Радіо Азатлик", заборона також поширюється і на викладачок. Всім їм знову заборонили знебарвлювати волосся, носити накладні вії, робити татуаж брів, робити манікюр і педикюр.

Подібні обмеження в країні вже вводилися навесні 2018 року, однак згодом їх пом'якшили.

Відео дня

Спочатку обмеження були запроваджені в одному з районів, але пізніше їх розширили на всю столицю країни Ашхабад.

Читайте такожУ Туркменістані шукають геїв та лезбійок серед медиків

"На зборах не дають виразних пояснень причин нових заборон. Але громадяни, обговорюючи це між собою, говорять про чергову спробу влади одягнути жінок однаково, відповідно до їх вимог, пояснюючи це національними традиціями. З іншого боку, на думку жінок, влада таким чином хочуть чинити тиск на сферу косметичних послуг, ціни на які останнім часом дуже виросли", - розповів кореспондент і додав про те, що жінкам погрожували звільненням у разі, якщо вони не підкоряться новим вимогам.

Також відомо, що слідом за оголошенням нових вимог, власників салонів краси та перукарень викликали в поліцію і попередили про те, що обмеження поширюються і на їх роботу.

Туркменська влада вже багато років намагається впливати на зовнішній вигляд жіночої половини населення допомогою різних обмежень і заборон. Навесні 2018 року ці заходи були значно посилені.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Туркменістані чиновникам заборонили фарбувати волосся в чорний колір після 40 років через новий імідж президента країни.