Ілюстрація REUTERS

Чоловікам - співробітникам держустанов Лебапського велаяту - регіону на сході Туркменістану у віці від 40 років заборонили фарбувати волосся в чорний колір.

Як повідомляє "Радіо Азатлик", водночас від тих, у кого природний колір волосся, вимагають дати їм сивий відтінок.

"Практично у всіх профільних установах, у тому числі школах, закладах охорони здоров'я працівникам, які фарбують волосся для того, щоб приховати сивину, наказали повернути природний колір волосся. Ця вимога з'явилася 1 лютого", - розповів сьогодні кореспондент, який працює анонімно з міркувань безпеки.

Відео дня

Він зазначив, що розмовляв з кількома працівниками бюджетної сфери, які повідомили, що ця заборона має усний характер.

Читайте такожЗдивував: президент Туркменістану крутив треки на новорічній вечірці (відео)

"Керівники установ говорять, що якщо в Лебапський велаят приїде Аркадаг (президент - ред.), то на зустрічі з ним тепер будуть допускатися в основному сивочолі люди", - повідомляє кореспондент.

За його даними, таке нововведення не сподобалося чиновникам, оскільки президент країни раніше сам фарбував волосся в чорний колір і від них вимагали діяти аналогічно. Зараз же вимога зовсім протилежна.

"Зараз дуже багато тих, хто фарбує волосся в чорний колір. Тому що буквально два роки тому керівники держустанов вимагали від сивочолих працівників фарбувати волосся. Боячись втратити роботу, люди погоджувалися фарбувати волосся. А тепер навіть у тих, чий природний колір волосся чорний, вимагають підфарбовувати в сивий колір", - розповів один з чиновників.

Відзначається, що в липні 2018 року державні медіа в Туркменістані несподівано явили президента Гурбангули Бердимухамедова в новому іміджі з сивим волоссям. До цього президент був відомий тим, що фарбував свою шевелюру в чорний колір.