Захар Прилєпін біографія / Сайт бойовиків

6 травня в Нижньому Новгороді, РФ, вибухнув автомобіль, в якому їхав до Москви російський пропагандист Захар Прилєпін. Його водій помер на місці, а самого Прилєпіна у важкому стані доставили в Москву.

Українофоб Прилєпін з 2014 року повністю підтримує путінський злочинний режим, а також особисто брав участь у бойових діях в "ДНР" і на окупованих територіях України. УНІАН розібрався, чим "прославився" російський пропагандист.

Коротка біографія Захара Прилепіна

Захар Прилєпін народився в 1975 році в роду військових. Його справжнє ім'я - Євген. У 1994 році у віці 19 років він відслужив у російській армії, а після служби навчався в інституті МВС. У 1996 році Прилєпін відправився воювати за проросійські сили в Першій чеченській війні.

З 2003 року Прилєпін почав публікувати свої романи і оповідання, які в основному розповідають про війни в Чечні і на Донбасі. Поступово він став одним із найвідоміших сучасних письменників Росії.

Політична діяльність Прилепіна

У 2010 році Захар Прилєпін зараховував себе до російської опозиції і заявляв, що "Путін повинен піти", а для порятунку Росії потрібно "народжувати якомога більше російських дітей". Але з 2014 року після анексії Криму Росією Прилєпін змінив свою думку і став прихильником російської влади, а також засудив публічних діячів, які критикували анексію.

У 2018 році Прилєпін увійшов до складу штабу народного фронту "за Росію", який сповідує путінізм і входить до санкційних списків Євросоюзу. А в 2020 році став головою партії "За правду".

У лютому 2022 року ЄС запровадив персональні санкції проти Захара Прилєпіна. Після початку повномасштабної війни в Україні пропагандист допомагав складати списки "іноземних агентів", які засудили війну.

Захар Прилєпін і війна в Україні

Захар Прилєпін цілком підтримує російську агресію проти України. Українофоб неодноразово заявляв, що "вся Україна повинна увійти до складу Росії". У жовтні 2014 року він відвідав території "ДНР" і "ЛНР" в якості військового кореспондента, а також привіз амуніцію для бойовиків. 

У грудні 2015 року став радником голови "ДНР" Олександра Захарченка. З 2016 по 2018 рік воював в армії "ДНР" у званні майора. У 2019 році в інтерв'ю Прилєпін хвалився масовими вбивствами в Україні, які вчинив його підрозділ.

Після початку повномасштабної війни в Україні Прилєпін знову вирушив на фронт. У 2022 році він їздив на фронт з "гуманітарними місіями". А в січні 2023 року він підписав контракт з Росгвардією в званні майора і зібрав свій спецпідрозділ. Невідомо, де саме він служив.

6 травня автомобіль з Прилєпіним вибухнув, коли пропагандист їхав з окупованих українських територій до Москви. Відповідальність за вибух взяли на себе російські партизани. За їхніми словами, вони полювали за бойовиком з початку 2023 року.

Вас також можуть зацікавити новини: