Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас / REUTERS

Уряд Естонії на електронному засіданні схвалив рішення, яким з понеділка в країні завершується надзвичайний стан.

Читайте такожСША подолають коронавірус незалежно від наявності вакцини - Трамп

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал ERR.

Відео дня

Обмеження, введені під час надзвичайного стану, будуть поступово пом'якшуватися, їх переведуть на нові юридичні підстави. Продовжить діяти та найголовніше обмеження на пересування - так зване правило "2+2". По завершенні надзвичайного стану в Естонії продовжить діяти надзвичайна ситуація в галузі охорони здоров'я.

Уряд вирішив завершити надзвичайний стан, керуючись тим, що поширення коронавірусу в Естонії почало уповільнюватися.

Необхідність продовжувати надзвичайний стан відпала й тому, що шляхом зміни відповідних законів як уряду, так і урядовим установам були забезпечені досить ефективні можливості при необхідності знову оперативно ввести заходи для запобігання.

"Завдяки розумній і відповідальній поведінці наших людей, в Естонії стало можливим завершити надзвичайний стан. Наші спільні зусилля дозволяють нам повернутися до звичайного укладу життя", - сказав прем'єр-міністр Юрі Ратас.

"Разом з тим ми маємо зберігати пильність, щоб і надалі не втратити контроль над поширенням вірусу. Це означає, що надзвичайний стан закінчиться, але деякі обмеження продовжать діяти. Це необхідно, щоб не допустити нової хвилі захворюваності", - підкреслив прем'єр-міністр.