Ілюстрація REUTERS

У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат в Києві сьогодні підтвердили захворювання на COVID-19 у 81 особи.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 15 травня (онлайн)

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

"У столиці виявлено нове вогнище захворювання. У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат сьогодні підтвердили захворювання у 81 особи", - сказав він.

За його словами, в інтернаті спочатку виявили хвору працівницю, після цього було зроблено ПЛР-тести всім вихованцям та персоналу закладу. Загалом протестували 182 особи.

"За результатами тестів хворих - 81 людина. Зокрема, 53 вихованки 7-35 років та з персоналу інтернату - 26 жінок та двоє чоловіків. У лікарні столиці госпіталізовано 3 пацієнтів з числа персоналу, інша частина персоналу - на самоізоляції під контролем лікарів. Інфіковані вихованки закладу перебувають в задовільному стані і отримують медичну допомогу в інтернаті", - сказав Кличко.

Він уточнив, що вірус занесла жінка - молодша сестра одної із груп інтернату.

"Такі інтернати працюють у закритому режимі. Крім персоналу, їх ніхто не відвідує. Зараз Дарницький будинок-інтернат для дівчат повністю закрито на карантин. Там здійснюють заходи з посиленої дезінфекції та медичного обстеження, на в'їзді на територію чергують рятувальники та поліція", - повідомив мер столиці.

Читайте також: