Канада створює спеціальну групу для оцінки доказів у справі про збитий український літак / REUTERS

Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шапмань заявив, що Канада створить власну команду криміналістів для оцінки доказів у справі про знищення рейсу PS752 "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.

Про це пише Globe and Mail, нагадуючи, що Іран визнав свою провину в знищенні українського пасажирського літака. В Тегерані стверджують, що батарея протиповітряної оборони збила лайнер МАУ через людську помилку.

Читайте такожReuters: У Франції почали збір даних з "чорних скриньок" збитого літака МАУШапмпань каже, що канадську команду експертів очолить колишній заступник директора Канадської служби безпеки й розвідки. А до її складу увійдуть представники кількох федеральних департаментів. Видання нагадує, що канадські експерти були присутні в якості спостерігачів під час дослідження місця катастрофи, проведеного відповідно до міжнародних правил щодо повітряного транспорту. Однак, вони відігравали дуже обмежену роль в процесі.

Відео дня

55 канадців і 30 людей з дозволами на постійне проживання в Канаді були серед 176 людей, які загинули в результаті знищення українського авіалайнера. Рейс PS752 прямував з Тегерану в Київ. Українська столиця служить вузлом при перельотах з Ірану в Канаду.

Збиття літака МАУ в Ірані: хронологія трагедії