Алкоголь є подразником системи шлунково-кишкового тракту / фото ua.depositphotos.com

Фахівці пояснили багатьом невідому особливість того, як на організм людини може буквально відразу ж вплинути алкоголь.

Експерти зі шлунково-кишкових захворювань докладно розповіли, чому алкоголь може викликати діарею та інші неприємні побічні ефекти, пише huffpost.com.

"Алкоголь безумовно викликає випорожнення - і це не дивно. Це нормальна реакція організму на алкоголь", - заявила сертифікований гастроентеролог Сунана Сохі.

Відео дня

Алкоголь - вплив на травлення

Як пояснив сертифікований гастроентеролог Джеймс Х. Табібіан, алкоголь є подразником системи шлунково-кишкового тракту і може спричинити запалення слизової оболонки.

"Це, своєю чергою, порушує нормальні функції системи шлунково-кишкового тракту, які регулюють роботу кишечника", - сказав він.

Зокрема, алкоголь збільшує перистальтику кишківника. За словами фахівців, оскільки ваше тіло намагається швидко вивести алкоголь, товстій кишці буквально не вистачає часу для виконання своєї роботи, додала гастроентерологиня Лорен Блайх.

У зв'язку з цим випадки діареї через вживання алкоголю нерідкі. Крім того, деякі люди можуть страждати і від закрепів після спиртного.

За словами доктора Сохи, алкоголь пригнічує секрецію вазопресину, гормону, який регулює здатність організму утримувати воду: "Саме через це алкоголь примушує виводити всю воду з організму, через що він зневоднюється, і виникає закреп".

Також вказується, що за хронічного вживання алкоголю виникають додаткові, часто більш серйозні наслідки для шлунково-кишкового тракту.

Нагадаємо, раніше було розкрито чудодійні властивості популярного напою.

Вас також можуть зацікавити новини: