Зловживання алкоголем призводить до згубних наслідків для пам'яті / фото ua.depositphotos.com

Коли йдеться про пам'ять, то те, що ми їмо, має значення. Поки деякі продукти і напої поліпшують здоров'я мозку, інші можуть йому нашкодити. І серед усіх напоїв виділяється один, вживання якого експерти радять обмежити спеціально для поліпшення пам'яті. Це алкоголь, пише EatingWell.

Зазначається, що вживання алкоголю в помірних кількостях може бути частиною збалансованого способу життя. Зловживання ж призводить до згубних наслідків, особливо для пам'яті.

Алкоголь долає гематоенцефалічний бар'єр, впливаючи на кілька частин мозку, показали результати дослідження 2019 року, опубліковане в журналі Frontiers in Neuroscience.

Відео дня

"У короткостроковій перспективі це може призвести до зниження розсудливості і уповільнення часу реакції, - йдеться у публікації. - У довгостроковій перспективі вживання більше 7 або 14 напоїв на тиждень (для жінок і чоловіків відповідно) може мати тривалий вплив на здатність вчитися і формувати спогади".

Дослідження 2020 року, опубліковане у журналі Alcohol показало, що алкоголь викликає запалення вашого мозку.

"Це запалення порушує когнітивні здібності, ускладнюючи ефективне функціонування мозку і ясне мислення", - зазначив доктор Су-Нуї Ескобар з Майамі.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали 10 найгірших напоїв для схуднення.

Вас також можуть зацікавити новини: