За словами дієтологів, апельсини багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти / колаж УНІАН, фото Pixabay, ua.depositphotos.com

Апельсин - один із найпопулярніших фруктів. Якщо ви ще не розглядали можливість додавання їх до свого раціону, є безліч причин зробити це, радять дієтологи, пише журнал Parade.

За словами фахівців, ось як щоденне вживання апельсинів може вплинути на ваш організм:

Покращення травлення. Лікар-дієтолог Вікторія Віттінгтон зазначила, що апельсини підтримують здорове травлення, оскільки вони багаті на клітковину. Крім того, високий вміст води в апельсинах допомагає запобігти запорам. Дієтолог Алекс Касперо акцентувала, що отримання достатньої кількості клітковини важливе для здоров'я кишківника: це може допомогти контролювати вагу, а також знизити ризик розвитку деяких видів раку, таких як рак товстої кишки.

Відео дня

Зміцнення імунітету. Лікар-дієтолог Кім Мелтон пояснила, що апельсини відомі своїм високим вмістом вітаміну С, і це безпосередньо сприяє підтримці імунної системи, допомагаючи захистити організм від вірусів та інших форм захворювань.

Поліпшення настрою. За словами Віттінгтон, деякі дослідження показують, що дієта, багата на вітамін С, може поліпшити настрій і допомогти полегшити симптоми депресії. Наукові дослідження показують тісний зв'язок між їжею і настроєм.

Зниження ризику серцево-судинних захворювань. Апельсини багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які відіграють важливу роль у підтримці здоров'я та благополуччя. Флавоноїди гесперидин і нарингенін, присутні в апельсинах, можуть зменшити запалення, знизити кров'яний тиск й підтримати здоров'я серця, зазначила Віттінгтон.

Зниження ризику хвороби Альцгеймера. Дослідження показують, що цитрусові можуть чинити нейропротекторну дію, підтримуючи здоров'я мозку і знижуючи ризик хвороби Альцгеймера та інших нейродегенеративних захворювань, пояснила Віттінгтон.

Уповільнення старіння шкіри. За словами дієтологів, високий вміст вітаміну С в апельсинах робить його чудовим продуктом для підтримки здоров'я шкіри.

Нагадаємо, раніше було названо найшкідливіші напої для тих, кому за 40.

Вас також можуть зацікавити новини: