Жінка пила тільки апельсиновий сік 40 днів / фото ua.depositphotos.com

Енн Осборн з Австралії пила апельсиновий сік 40 днів поспіль. Жінка стверджує, що ніколи не почувала себе здоровішою, ніж після цього челенджу.

Як повідомляє USA Today, Осборн розповідала про свій досвід у соціальних мережах. Хоч жінка переконує, що почувається чудово, експерти в галузі охорони здоров’я критикують такі дієти. 

"Це був чудовий досвід. Я відчула емоційні переваги, фізичні переваги та духовні переваги", - розповіла Осборн.

Відео дня

За словами жінки, під час сокового голодування вона змогла розвиватися духовно та отримала величезний заряд енергії.

Коментатори під її відео хвалили її за 40 днів цитрусової дієти. Жінка уточнила, що пила 1-1,5л соку щодня.

Експерти сходяться на думці, що апельсиновий сік має певну користь для здоров’я та містить багато вітаміну С, який корисний для імунної системи, серця та сприяє виробленню колагену.  Це також антиоксидант.

Оскільки організм не виробляє вітамін С природним шляхом, люди повинні отримувати його зі свого раціону, але ви можете отримати його занадто багато. 

Наявність 2000 мг або більше вітаміну С може спричинити проблеми зі здоров’ям, зокрема камені в нирках або шлунково-кишковий дистрес. Осборн каже, що іноді випиває 5 літрів апельсинового соку на день, що становить близько 2620,6 мг.

Вживання соку, у якому може бути багато цукру, також не має такої користі, як споживання цілих фруктів. 

"Всі соки, як правило, позбавлені корисних волокон, які допомагають уповільнити засвоєння цукру та знизити глікемічний індекс. Тож апельсиновий сік, навіть якщо він не підсолоджений, може викликати стрибки цукру в крові", - сказала дієтолог Еббі Шарп.

Апельсини є цитрусовими, які мають високу кислотність. Кислотність може пошкодити зубну емаль і викликати кислотний рефлюкс. Дієти з використанням фруктових соків, де не вистачає калорій, які містяться у збалансованій твердій їжі, також можуть призвести до голодування або навіть смерті. 

Раніше дієтологи розвінчали міф про те, що оливкова олія є панацеєю від усього. Жири в раціоні є важливим способом допомогти організму зберігати енергію. Також вони допомагають засвоювати вітаміни, такі як A, D і E. Дієтолог Еббі Шарп пояснила, що повністю знежирена дієта не буде здоровою.

Вас також можуть зацікавити новини: