Автомеханік назвав функцію, яка може становити небезпеку при тривалій роботі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Механік із 56-річним стажем Скотті Кілмер попередив водіїв про кнопку, яку не можна використовувати під час їзди на великі відстані, якщо вони хочуть уникнути сонливості в дорозі.

В одному з відео на своєму YouTube-каналі експерт вирішив привернути увагу до різних функцій кондиціонування повітря і того, як вони можуть впливати на рівень вуглекислого газу в автомобілі.

"Сьогодні я збираюся показати вам, чому система кондиціонування повинна працювати на свіжому повітрі, а не на рециркуляції. [Рециркуляція] підходить, коли на вулиці дуже жарко і ви хочете швидше охолодити машину", - сказати він.

Відео дня

Але, за словами Кілмера, це може становити певну небезпеку при тривалій роботі, наприклад під час довгих поїздок, оскільки рівень вуглекислого газу почне підвищуватися, а рівень кисню - знижуватися.

"Через брак кисню ви відчуєте сонливість, тому залишайте кондиціонер включеним на режимі свіжого повітря, коли їдете по шосе в тривалу поїздку", - пояснив він.

У випадках, коли зовнішня температура задушлива, рециркуляція працює нормально, поки задні вікна залишаються трохи відкритими, додав технік.

"Залиште кондиціонер на рециркуляції, але привідкрийте одне із задніх вікон. Повітря надходить достатньо, щоб ви не могли заснути під час водіння", - зазначив він.

Ця інформація може виявитися корисною для водіїв, які подорожують на великі відстані, оскільки дослідження показали, що рівень вуглекислого газу в автомобілі вище середнього може погіршити когнітивні здібності водія і з часом скоротити час реакції.

Як повідомляв УНІАН, раніше Скотті Кілмер назвав 3 кращих автомобіля для покупки в 2023 році. Він докладно розповів про кожен із перерахованих автомобілів, і пояснив, чому має сенс вкладати в них гроші.

Вас також можуть зацікавити новини: