Експерт порадив водіям відключати певні функції автомобіля / колаж УНІАН, скріншот

Досвідчений механік з 55-річним стажем Скотті Кілмер назвав маловідому кнопку у вашому автомобілі, яку завжди слід натискати перед запуском двигуна.

В одному зі своїх відео в YouTube Кілмер порадив водіям вимкнути певні функції автомобіля, інакше доведеться зіткнутися з великими рахунками за ремонт у довгостроковій перспективі.

"Найбільший знос вашого двигуна відбувається, коли ви заводите машину. Мастило знаходиться в нижній частині двигуна, масляний насос повинен обертатися, перекачувати мастило у верхню частину двигуна і починати змащувати", - пояснив він. "Кожен раз, коли ви глушите авто, рівень мастила знижується, і його доводиться знову накачувати. Ви дійсно хочете весь час заводити і зупиняти машину?".

Відео дня

З 1974 року в автомобілях є функція стоп-старт, яка вимика

двигун, коли автомобіль стоїть на місці. В результаті різні виробники стверджують, що стоп-старт підвищує паливну економічність і допомагає автомобілю бути більш екологічно чистим. Однак функція працюватиме лише тоді, коли акумулятор заряджений до певного рівня, оскільки робота двигуна споживає багато енергії.

Хоча повністю відключити цю функцію неможливо, механік розповів, що є один спосіб вимкнути її. Все, що вам потрібно зробити, це натиснути маленьку кнопку з буквою "А" в кружечку. Її можна знайти в багатьох сучасних автомобілях, зазвичай вона знаходиться серед кнопок центральної консолі.

Натискання кнопки "А" означає, що двигун не вимкнеться при зупинці автомобіля. Коли на кнопці загоряється індикатор, це означає, що система вимкнена, але існують певні умови, при яких система старт-стоп не спрацьовує. Наприклад, якщо повернуто кермо або не пристебнутий ремінь безпеки водія, функція не буде працювати.

"Кожен раз, коли ви глушите машину, йдете додому або щось ще, а потім заводите її знову, вам потрібно натиснути кнопку, просто виробіть звичку робити це", - сказав автомобільний експерт.

Інші автомобільні новини

Нагадаємо, раніше Скотті Кілмер розповів, чому ніколи не варто купувати електромобіль. Він назвав п'ять основних проблем з технічним обслуговуванням, з якими стикаються електромобілі. Також Кілмер перерахував помилки, які можуть вивести з ладу двигун вашого автомобіля.

Вас також можуть зацікавити новини: