Автомобілісти роблять серйозну помилку, натискаючи одну кнопку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Автомобільний експерт Ендрю Джервіс заявив, що натискання однієї кнопки під час запуску двигуна, може серйозно погіршити огляд дороги та затримати вологу всередину машини.

Як пише the Express, йдеться про кнопку рециркуляції під час зниження температури - восени та взимку.

"Ми наближаємося до холодних місяців, і це може принести водіям низку проблем, від крижаних або запітнілих вікон до дедалі небезпечніших дорожніх умов. Просушування вікон може бути досить простим завданням, але є одна кнопка, до якої багато водіїв звертаються за допомогою, яка насправді може погіршити проблему. Водіям слід уникати використання кнопки рециркуляції протягом зимових місяців, оскільки вона затримує вологу всередині автомобіля, що ускладнює очищення вікон від роси", - зазначив він.

Відео дня

За словами Джервіса, занадто тепле повітря також небезпечне, бо може підвищити сонливість водія. Як відомо, вікна можуть запотіти, коли є велика різниця між температурою всередині та зовні автомобіля.

Експерт наголошує, що автомобілістам краще замість цього використовувати низку інших методів, щоб очистити лобове скло, зокрема, просто потерти його тканиною.

"Перше, що ви маєте зробити, коли сідаєте в машину, це прибрати будь-які вологі предмети, які не повинні бути там, наприклад мокрий рушник або спортивне спорядження, оскільки це лише додає вологи в повітря. Далі, для початку увімкніть холодне опалення та поступово збільшуйте його, коли повітря висихає, і спрямуйте струмінь на вікна. Нарешті, скористайтеся сухою ганчіркою, щоб видалити залишки роси з вікон і переконайтеся, що у вас є повний огляд дороги та ваших дзеркал", - порадив він.

Поради автомобільних експертів

Автомобільний експерт назвала п'ять прихованих функцій, про які не всі водії знають.

Провідний автомеханік Скотті Кілмер заявив, що власники бензинових і дизельних двигунів шкодять двигунам своїх машин, роблячи одну й ту саму помилку.

Вас також можуть зацікавити новини: