Приховані фунції авто-топ-5 / колаж УНІАН, фото @chequanxiaoqiao

Експерт з автомобілів порадила водіям скористатися прихованими функціями свого автомобіля і розповіла про п'ять з них, про які багато автомобілістів не підозрюють.

Відомий TikTok-блогер chequanxiaoqiao виділила кілька функцій, які можуть допомогти поліпшити враження від водіння автомобіля. Як повідомляє Express, дівчина регулярно публікує короткі відеоролики, що інформують глядачів про те, як можна максимально ефективно використовувати свої автомобілі.

В одному зі своїх найпопулярніших відеороликів експерт підкреслює, що майже всі авто оснащені регульованим рульовим колесом.

Відео дня

"Багато людей не знають про ці приховані функції автомобіля, поки їх машина не буде відправлена на металобрухт. Натисніть цей маленький ключик під кермом. Ви можете регулювати висоту рульового колеса спереду і ззаду", - порадила експерт.

Потягнувши невеликий важіль під рульовою колонкою, можна змінити висоту рульового колеса по вертикалі, причому багато моделей авто також дозволяють користувачам наближати кермо.

Висоту кріплень ременів безпеки часто можна регулювати, що допомагає забезпечити безпеку водія і переднього пасажира автомобіля. "Ремінь безпеки можна відрегулювати відповідно до росту водія", - каже дівчина.

Нарешті, вона додала, що дзеркало заднього виду можна відрегулювати, щоб фари автомобілів, що йдуть ззаду, не засліплювали водія в нічний час.

"Вогні заднього автомобіля занадто засліплюють при їзді вночі? Нам просто потрібно натиснути на цей маленький ключик під дзеркалом заднього виду. Ви можете включити функцію антиблікового покриття", - розповіла вона.

Як завести машину, якщо сів акумулятор - порада

Раніше механік з 55-річним досвідом показав простий лайфхак, як самостійно завести автомобіль, якщо сів акумулятор. Для того, щоб вирішити цю проблему, знадобиться пара проводів для прикурювання.

Вас також можуть зацікавити новини: