Дієтологи назвали найкращий фрукт, що допоможе відновитися після тренування/  ua.depositphotos.com

Після гарного фізичного тренування немає нічого кращого, ніж винагородити себе смаколиком. Однак, щоб тримати себе на правильному шляху, коли ви працюєте над досягненням своїх фітнес-цілей, важливо мати у своєму раціоні правильні продукти та страви, які повністю підтримуватимуть ваші зусилля.

Як пише портал Eat This, запастися свіжими фруктами, щоб мати їх під рукою, коли захочеться перекусити, - це завжди гарна ідея. Фрукти наповнені необхідними вітамінами та мінералами, які покращують загальний стан здоров'я та допомагають у процесі відновлення після тренування.

Водночас, за словами Емі Гудсон, зареєстрованого дієтолога і сертифікованого фахівця зі спортивної дієтології, найкращим фруктом для перекусу після тренування є банан.

Відео дня

Основні переваги бананів

Вони є швидким джерелом енергії. Банани містять багато вуглеводів, а саме природних цукрів, таких як сахароза, фруктоза та глюкоза, які є швидким і легкозасвоюваним джерелом енергії. Як пояснює Гудсон, вживання банана після тренування допомагає поповнити запаси глікогену в м'язах, які можуть виснажуватися під час фізичних навантажень.

Вони поповнюють ваш організм калієм. Банан - одне з найкращих дієтичних джерел калію, який відіграє вирішальну роль у підтримці балансу рідини, регулюванні м'язових скорочень і підтримці нервових сигналів. За словами дієтологга, фізичні вправи, особливо пітливість, можуть призвести до втрати калію, а вживання бананів допомагає поповнити рівень цих електролітів.

Вони зменшують м'язові спазми. Калій, що міститься в бананах, може допомогти знизити ризик виникнення м'язових спазмів - особливо після більш енергійних тренувань.

Вони містять природні антиоксиданти. Банани також містять природні антиоксиданти, такі як дофамін і вітамін С. Ці сполуки допомагають запобігти окислювальному стресу, викликаному тренуваннями.

Це зручно. "Банани - це зручна закуска, яка не вимагає ніякого приготування. Це робить їх практичним вибором для тих, хто шукає швидкий і простий варіант перекусу після тренування", - зазначає Гудсон.

Раніше ми розповідали про 15 кращих фруктів і овочів для схуднення.

Вас також можуть зацікавити новини: