Французький пиріг "Невидимий" / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Цей французький пиріг із яблуками дуже популярний, і не тільки у Франції. Його особливість - тонкі скибочки яблук у начинці та тісто, яке після випікання практично не відчувається, а наче стає ніжним і ароматним кремом. Пиріг виходить вологим і соковитим, готується просто і з доступних інгредієнтів. 

Французький невидимий яблучний пиріг

"Невидимий" французький пиріг - мало тіста і багато начинки / ua.depositphotos.com

Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт;
  • молоко (злегка підігріте) - 160 мл;
  • вершкове масло (розтоплене) - 3 ст. л.;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • борошно - 60 г;
  • цукрова пудра - 60 г;
  • кориця - 1/2 ч. л.;
  • розпушувач - 1 ч. л.;
  • сіль - щіпка;
  • яблука - 4 шт. 

Як приготувати французький яблучний пиріг "Невидимка"

Відео дня

Розігрійте духовку до 180°С. Вистеліть пергаментним папером форму для випікання (розмір 22 см на 12, можна також взяти круглу). 

Збийте яйця, молоко, масло та ванільний цукор. Додайте борошно, змішане з розпушувачем, цукрову пудру, корицю та сіль і перемішайте до однорідності. Тісто має вийти негустим.

Замість звичайного борошна можна використовувати безглютенове у пропорції 1:1.

Очистіть яблука від шкірки та серцевини й наріжте їх дуже тонкими пластинками.

Краще брати солодкі терпкі яблука. Замість яблук можна взяти груші, або ж зробити фруктовий мікс - яблука + груші.

Додайте скибочки яблук у миску з тістом і перемішайте, щоб вони всі вкрилися цим "кляром". Викладіть скибочки порціями у форму, акуратно розрівнюючи прилиплі шматочки. Вилийте тісто, що залишилося, зверху, злегка постукайте формою, щоб воно рівномірно розподілилося. Поставте в розігріту духовку і випікайте протягом 50-60 хвилин, або поки верх пирога не стане золотисто-коричневим.

Дістаньте з духовки і дайте пирогу охолонути у формі 10 хвилин, потім дістаньте з форми і остудіть ще протягом 15 хвилин. 

Посипте "невидимий" пиріг зверху цукровою пудрою (за бажанням). В оригінальному рецепті пиріг посипають мигдальними пластівцями.

Спробуйте також приготувати насипний шоколадний пиріг з сирною начинкою.

Вас також можуть зацікавити новини: