Цей французький пиріг із яблуками дуже популярний, і не тільки у Франції. Його особливість - тонкі скибочки яблук у начинці та тісто, яке після випікання практично не відчувається, а наче стає ніжним і ароматним кремом. Пиріг виходить вологим і соковитим, готується просто і з доступних інгредієнтів.
Французький невидимий яблучний пиріг
Інгредієнти:
- яйця - 3 шт;
- молоко (злегка підігріте) - 160 мл;
- вершкове масло (розтоплене) - 3 ст. л.;
- ванільний цукор - 10 г;
- борошно - 60 г;
- цукрова пудра - 60 г;
- кориця - 1/2 ч. л.;
- розпушувач - 1 ч. л.;
- сіль - щіпка;
- яблука - 4 шт.
Як приготувати французький яблучний пиріг "Невидимка"
Розігрійте духовку до 180°С. Вистеліть пергаментним папером форму для випікання (розмір 22 см на 12, можна також взяти круглу).
Збийте яйця, молоко, масло та ванільний цукор. Додайте борошно, змішане з розпушувачем, цукрову пудру, корицю та сіль і перемішайте до однорідності. Тісто має вийти негустим.
Замість звичайного борошна можна використовувати безглютенове у пропорції 1:1.
Очистіть яблука від шкірки та серцевини й наріжте їх дуже тонкими пластинками.
Краще брати солодкі терпкі яблука. Замість яблук можна взяти груші, або ж зробити фруктовий мікс - яблука + груші.
Додайте скибочки яблук у миску з тістом і перемішайте, щоб вони всі вкрилися цим "кляром". Викладіть скибочки порціями у форму, акуратно розрівнюючи прилиплі шматочки. Вилийте тісто, що залишилося, зверху, злегка постукайте формою, щоб воно рівномірно розподілилося. Поставте в розігріту духовку і випікайте протягом 50-60 хвилин, або поки верх пирога не стане золотисто-коричневим.
Дістаньте з духовки і дайте пирогу охолонути у формі 10 хвилин, потім дістаньте з форми і остудіть ще протягом 15 хвилин.
Посипте "невидимий" пиріг зверху цукровою пудрою (за бажанням). В оригінальному рецепті пиріг посипають мигдальними пластівцями.
Спробуйте також приготувати насипний шоколадний пиріг з сирною начинкою.