Дослідження встановило, що емульгатори можуть викликати різні проблеми з серцем / фото ua.depositphotos.com

Вчені визначили, що прихований інгредієнт у популярних продуктах щодня піддає людей ризику серцево-судинних захворювань. Йдеться про емульгатори (харчові добавки), які використовуються для того, щоб окремі продукти (наприклад, морозиво, закуски, готові страви) довше зберігалися і були смачнішими, пише The Sun з посиланням на проведене дослідження.

Під час дослідження було встановлено, що емульгатори можуть викликати різні проблеми з серцем, у тому числі, ішемічну хворобу та інсульт.

Один з авторів дослідження доктор Бернард Срур закликав людей скоротити кількість споживаної обробленої їжі, щоб залишатися здоровими. Він визнав, що дослідження виявило лише невеликий зв'язок між емульгаторами та хворобами серця. Але фахівець упевнений, що і ці результати важливі, враховуючи те, що ці харчові добавки використовуються "повсюдно" у тисячах широко споживаних продуктів харчування.

Відео дня

"Результати сприятимуть переоцінці правил використання харчових добавок у харчовій промисловості для захисту споживачів", - заявив з упевненістю доктор.

Варто відзначити, що в дослідженні взяли участь понад 100 тисяч людей.

Раніше дієтолог пояснила, як невеликі зміни у харчуванні допоможуть знизити рівень холестерину.

Вас також можуть зацікавити новини: