Експерт пояснила, чому обігрівач не варто залишати на ніч включеним / колаж з фото ua.depositphotos.com і УНІАН (Віктор Ковальчук)

Якщо ви не уявляєте, як зігрітися без використання обігрівача, і вирішите його не вимикати всю ніч, то знайте, що це погана ідея.

За словами експерта Ребекки Суейн, яку цитує Express, через включений на всю ніч обігрівальний пристрій можуть виникнути різні проблеми. Мова йде не тільки про негативний вплив на організм людини.

Експерт дуже детально пояснила, чи можна спати з масляним обігрівачем, включеним всю ніч. За її словами, для сну оптимальна температура 17-19 градусів, а при її підвищенні можна "догратися" до негативних наслідків.

Відео дня

Чому не можна спати з включеним обігрівачем - негативні наслідки для організму

Через занадто високу температуру повітря шкіра може втратити натуральні жири, і через це можливі не тільки сухість, а й свербіж. У приміщенні стане дуже душно, через це в горлі буде сухість, яка здатна спровокувати кашель.

Ще один мінус зависокої температури повітря в кімнаті - опухлі ноги. "Наші ноги, як правило, набрякають, коли наше тіло намагається охолонути і регулювати свою температуру", - пояснила Суейн.

Крім того, у людей можливі ознаки алергії, такі як чхання та закладеність носа, оскільки обігрівач може накопичувати багато пилу.

Що буде, якщо обігрівач буде працювати всю ніч - негативні наслідки для житла і речей

Коли людині дуже жарко під ковдрою, він дуже сильно пітніє. Піт залишає жовті плями, які непросто вивести з постільної білизни.

Є ще й такі проблеми, які можуть виникнути через включений на ніч обігрівач:

  • тепле повітря від приладу, контактуючи з холодними вікнами, спровокує появу конденсату, через який, своєю чергою, може виникнути цвіль;
  • тепле середовище - чудове місце для розмноження різних комах, зокрема, постільних клопів.

Аналітик підкреслила, що грітися обігрівачем всю ніч - це також дорого. Вона порадила не витрачати електроенергію, а взяти грілку й надіти пухнасті шкарпетки.

Раніше УНІАН пояснив, чи можна включати кондиціонер для обігріву.

Вас також можуть зацікавити новини: