Не всі кондиціонери допоможуть зігрітися в міжсезоння / фото pixabay.com

Якщо ви хочете купити дешеву спліт-систему для кондиціонування - саме так називаються кондиціонери, які складаються з таких блоків - внутрішнього, він випарний, і зовнішнього (це компресорно-конденсаторний агрегат), щоб в холодну погоду не мерзнути, то доведеться вас розчарувати. Не всі кондиціонери допоможуть підняти температуру вдома, коли за вікном серйозний "мінус".

Відео дня

УНІАН раніше писав, як зігрітися без опалення та електрики. 

Чому не можна включати кондиціонер на обігрів - не робіть так

Ненаворочений та відповідно недорогий пристрій може просто зламатися, якщо його включити при дуже серйозному морозі. Причину можна зрозуміти, якщо розібратися в тому, який принцип роботи кондиціонера. 

Спліт-системи не мають якихось спеціальних нагрівальних елементів, а здатні "збирати" тепло з повітря, тому найпростіші кондиціонери не можуть це зробити, коли на вулиці, наприклад, -25 градусів.

Прості спліт-системи можуть допомогти вам зігрітися, але потрібно чітко розібратися, при якій температурі вони здатні нормально працювати.

При якій температурі не можна включати кондиціонер на обігрів, якщо він найпростіший

Якщо температура на вулиці +5...-5 градусів, то можна для обігріву використовувати навіть найпростіший кондиціонер. 

Коли на вулиці набагато холодніше - 10...15 градусів морозу, то грітися можна лише інверторною спліт-системою. А при ще нижчій температурі потрібна хороша інверторна техніка, яка зроблена спеціально для того, щоб обігрівати приміщення взимку.

Часто запитують, чи можна включати кондиціонер на обігрів при плюсовій температурі, - як виявляється, прості кондиціонери найкраще справляються з обігрівом приміщень при "плюсі" на вулиці.

Якщо ж неінверторний прилад використовувати при серйозному морозі, то можна, зокрема, отримати такі наслідки: 

  • може зледеніти дренаж;
  • продуктивність може знизитися;
  • рідкий фреон може потрапити в картер компресора (цей процес називається гідроудар).

Чи можна опалювати приміщення кондиціонером, ми з вами розібралися. Але варто звернути увагу на ще один важливий факт. Якщо для обігріву ви будете використовувати дуже якісну спліт-систему, то можете витратити набагато менше грошей, ніж у разі підвищення температури у житлі за допомогою обігрівача.

Тепер варто розібратися з іншими тонкощами роботи кондиціонера для обігріву житла.

Скільки градусів ставити на кондиціонері на обігрів

Навіть якщо ви дуже сильно замерзли, не поспішайте включати спліт-систему на подачу дуже теплого повітря. Запам'ятайте ці цифри - 24 чи 25 градусів - це максимальна температура, яку варто виставляти. Вибравши такі значення, ви не перевантажите техніку й отримаєте комфортну температуру в житлі.

Кондиціонер на обігрів - як включити техніку правильно

Все дуже просто - потрібно лише вибрати на пульті режим, в якому спліт-система працює на обігрів. Зазвичай режим обігріву позначають малюнком, який символізує тепло - це сонце, яке повністю зійшло.

Після того, як включите обігрів, внутрішня частина пристрою не почне працювати моментально - не переживайте, все нормально, просто спліт-системі потрібно буде переналаштуватися з охолодження на обігрів, і для цього знадобиться кілька хвилин.

Скільки може працювати кондиціонер на обігрів

Якщо у вас інверторна спліт-система, тоді ви можете її навіть не вимикати, і це самому пристрою ніяк не зашкодить, більш того - безперервна робота буде тільки плюсом.

Вас також можуть зацікавити новини: