Шеф-кухар розповів, чи варто промивати макарони / фото ua.depositphotos.com

Немає нічого смачнішого, ніж повна тарілка з локшиною та вашим улюбленим соусом. Є багато простих рецептів макаронних виробів, які можна спробувати, і всі вони починаються з приготування пасти. Досить просто: закип’ятіть підсолену воду, додайте локшину, злийте на друшляк у раковину та пролийте її водою, щоб зупинити варіння, в результаті чого ви отримаєте ідеально зварену локшину. Але зачекайте — чи варто промивати макарони? Відповідь на це питання виданню Southern Living дав всесвітньо відомий шеф-кухар Фред Тісс.

За його словами, промивати макарони або локшину не потрібно не лише якщо ви збираєтеся додавати до них соус, а й у майже всіх інших випадках. Кулінар стверджує, що промивання також видаляє крохмальну воду після проціджування локшини, що сприяє прилипанню до неї соусу.

"Коли я готую страву з макаронів, наприклад спагетті, я варю їх в одній каструлі з підсоленою водою, а потім готую соус в окремій сковороді. Безпосередньо перед тим, як злити спагетті, ... залишаю трохи підсоленої води для страви. Коли спагетті зливаються, я змішую їх із соусом, додаю трохи води, щоб залишити крохмаль, який є на зовнішній стороні спагетті, і трохи підсоленої води, щоб зв’язати соус та інгредієнти з макаронами", - розповів Тісс.

Відео дня

При цьому він каже, що завжди є винятки з правил, і промивання макаронних виробів не є виключенням. Є дві ситуації, коли він рекомендує промити локшину.

"Що стосується яєчної локшини, яку ви додасте в суп пізніше, тоді так, вам слід промити її в холодній воді, а потім зберігати накритою в холодильнику, поки не знадобиться. Якщо ви хочете подати суп, наприклад, курячий суп, просто нагрійте порції супу та додайте попередньо відварену локшину, довівши суп до кипіння", - рекомендує шеф-кухар.

Інший сценарій, коли макарони варто промивати, стосується безпеки харчових продуктів.

"Якщо ви готуєте салат із макаронами з майонезом, промивання та повне охолодження макарон допоможе вам зберегти безпечну температуру страви", — каже Тісс.

Останні кулінарні новини

Раніше УНІАН писав про ідеальний кляр для відбивних зі свинини і курки. Борошно і яйце - звичні інгредієнти, які є у всіх, але мало хто знає, як зробити відбивні ще смачніше.

Також УНІАН повідомляв, що грецька дієта може збільшити тривалість життя.

Вас також можуть зацікавити новини: