45% одиноких чоловіків перуть постільну білизну лише раз на чотири місяці / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Підодіяльники, простирадла та наволочки слід прати раз на два тижні у тому випадку, якщо ви приймаєте душ перед сном або носите піжаму. Якщо ж ви не миєтеся перед сном або спите оголеним, постільну білизну рекомендується прати частіше, пише New York Post з посиланням на проведене дослідження.

Ковдру слід прати двічі на рік, оскільки на ній накопичуються бактерії та мертва шкіра. Фахівці радять її частіше прати, якщо ви рясно потієте, у вас є домашня тварина або ви пролили щось на ліжко. Також вони рекомендують частіше прати постільну білизну, якщо ви страждаєте на алергію.

Дослідження показало, що 45% одиноких чоловіків перуть постільну білизну лише раз на чотири місяці, одинокі жінки: кожні два тижні, а пари: приблизно раз на місяць.

Відео дня

"Вибачте, що розбиваю ілюзію, що ваше ліжко - це чудове, затишне та свіже місце, але ваша постільна білизна часто наповнена потом, мертвою шкірою та пиловими кліщами, - сказав генеральний директор Happy Beds Рекс Ісап. - У рамках дослідження у 2022 році добровольці прали простирадла раз на чотири тижні. Після цього часу було виявлено, що на наволочці міститься у 39 разів більше бактерій, ніж у мисці для домашніх тварин, а на простирадлах - у 5,4 рази більше бактерій, ніж у підставці для зубних щіток".

Висновки іншого дослідження показали, що наволочки містять більше бактерій, ніж сидіння унітазу.

Раніше УНІАН писав, як часто потрібно прати піжаму.

Вас також можуть зацікавити новини: