М'ясо покращує деякі функції організму / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Тема, чи корисно їсти червоне м'ясо, викликає розбіжності навіть серед лікарів та інших медичних працівників.

Як пише The Daily Meal, об'єктивна відповідь на це питання пов'язана з тим, яке червоне м'ясо ви їсте, як часто і у якій кількості.

При цьому важливо розуміти, що червоне м'ясо можна розділити на різні групи - пісне, жирне, оброблене. Остання категорія при цьому вважається найменш корисною для здоров'я через більш високий вміст солі та жиру.

Відео дня

Червоне м'ясо - користь і шкода

Серед того, який вплив може мати червоне м'ясо, фахівці виділяють наступне:

Покращує деякі функції організму. Червоне м'ясо містить важливі вітаміни та мінерали, такі як вітамін В12.

Містить незамінні амінокислоти. Амінокислоти - це те, що організм використовує для створення білків, і 20 з них необхідні для життя людини.

Здатне допомогти зміцнити м'язи. Червоне м'ясо містить вітаміни групи B, білок, креатин і безліч мінералів, які сприяють збільшенню м'язової маси. Але потрібно пам'ятати, що саме по собі воно не сприяє зростанню м'язів. Червоне м'ясо може бути великою підмогою, але лише на додаток до інших правильних харчових звичок, а також до регулярного та ретельного режиму тренувань, як показано у дослідженні, опублікованому в Американському журналі клінічного харчування.

Може викликати підвищення рівня "поганого холестерину" через високий вміст насичених жирів.

Збільшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Дослідження показали, що вживання червоного м'яса пов'язане з хворобами серця, зокрема, у зв'язку з тим, що воно схильне підвищувати рівень "поганого холестерину".

Може збільшити ризик виникнення раку. Всесвітня організація охорони здоров'я в 2015 році зробила заяву, в якій говорилося, що оброблене червоне м'ясо "канцерогенно для людини".

Може збільшити ризик виникнення діабету 2 типу. Це показали результати дослідження, яке було опубліковано в американському журналі клінічного харчування в 2021 році.

Може посилити проблеми з нирками. Червоне м'ясо містить фосфор, один з мінералів, який у поєднанні з іншими елементами утворює фосфати. При захворюваннях нирок організму складніше позбавлятися них, а накопичення фосфатів призводить до інших серйозних проблем зі здоров'ям.

Як стверджують фахівці, рекомендована кількість червоного м'яса для людини - дві-три порції на тиждень.

Нагадаємо, раніше експерт з довголіття назвав 5 кроків, які допоможуть продовжити життя.

Вас також можуть зацікавити новини: