Названі головні корисні властивості меду / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Мед складається з різних цукрів, ферментів, вітамінів, мінералів і антиоксидантів. За умови помірного вживання він може стати більш здоровою альтернативою рафінованому цукру.

Як передає NDTV посилаючись на дієтолога Ловне Батру, мед може бути особливо корисним у зимові місяці завдяки своїм антимікробним властивостям, які можуть допомогти зміцнити імунну систему та полегшити симптоми застуди.

Мед - переваги

До інших корисних властивостей меду, за словами дієтолога, відносяться:

Відео дня
  • протимікробна та антиоксидантна дії;
  • здатність придушення кашлю;
  • здатність заспокоювати біль у горлі;
  • допомога у поліпшенні травлення;
  • насичення організму енергією.

Як зазначила дієтолог, найкраща форма вживання меду - у сирому вигляді, а найкращий час - натщесерце.

Також фахівець попередила, як не можна вживати мед:

  • у гарячих рідинах;
  • у стравах, які запікаються.

Крім того, мед не можна давати немовлятам.

Раніше УНІАН розповідав, що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте цибулю щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: