Жовток яєць, приготованих на пару правильно, не позеленіє, поділилася експертка / колаж УНІАН з фото REUTERS та ua.depositphotos.com

Користь жовтка вже відома, тому варто слідкувати за тим, щоб його не зіпсувати під час приготування, зокрема, не допустити його позеленіння.

Авторка кулінарної книжки Fresh Eggs Daily, ведуча та блогерка - експертка Ліза Стіл розповіла Parade, чому буває зелений жовток у вареного яйця. За її словами, так стається через хімічну реакцію - яєчний білок містить сірководень, і він з'єднується із сульфідом заліза, що є в жовтку.

"Тому, коли ви нагріваєте яйце, білки руйнуються, і вони починають виділяти сірчисті гази, і це той запах, який ви відчуваєте, коли ви варите яйця. Гази вступають у реакцію із залізом, і поверхня жовтка набуває зеленувато-сіруватого кольору", - пояснила співрозмовниця.

Відео дня

За словами Стіл, щоб уникнути позеленіння жовтка, яйця варто готувати на пару.

Ось як правильно готувати яйця круто:

  • візьміть пароварку (можна використовувати каструлю з друшляком) і покладіть у неї яйця. Якщо ви взяли каструлю - обов'язково після кипіння води закрийте яйця кришкою;
  • готуйте яйця на пару 12 хвилин.

Після цього яйця потрібно перекласти в крижану воду.

Цікаві новини науки - прочитайте корисне

Раніше стало відомо, чи небезпечні сирі яйця.

Вчені попереджали, що в сирих яйцях може міститися бактерія сальмонела, а це збудник серйозного захворювання - сальмонельозу. Дослідники також з'ясували, що із сирого яйця людина засвоює лише половину білка, а з вареного - майже весь.

Вас також можуть зацікавити новини: