Медик назвала незвичайні корисні властивості жовтка / колаж з фото ua.depositphotos.com

Журналісти з'ясували, як правильно обирати яйця, а тепер ще й "спливли" їхні незвичайні корисні властивості.

У яйцях особливо цінною поживною речовиною є холін, який міститься саме у жовтку, розповіла експерт з харчування - лікар Келліенн Петруччі виданню Delish. "Холін допомагає будувати міцні, пружні клітинні мембрани, а також відіграє важливу роль у метилюванні - процесі ввімкнення та вимкнення генів", - зазначила експерт.

Співбесідниця додала, що ця речовина - один із "будівельних блоків нейромедіатора ацетилхоліну", і відіграє важливу роль у функції пам'яті та регуляції настрою. "Високий рівень споживання холіну може допомогти запобігти депресії, втраті пам'яті та тривожності", - поділилася медик.

Відео дня

Петруччі також сказала, що вживання яєць не впливає суттєво на рівень холестерину в крові. "А якщо яйця і змінюють рівень холестерину, то, як показують дослідження, в хорошу сторону", - зазначила лікар.

Цікаві новини - сьогодні це варто прочитати

Раніше УНІАН писав, скільки яєць можна їсти на день

За відомостями дієтологів, спортсмени за день можуть з'їдати 5-6 яєць. Звичайним людям радять їсти два яйця, найкраще - на сніданок. Експерти зазначають, що на тиждень підліткам та дорослим людям не варто їсти понад 30 штук.

Вас також можуть зацікавити новини: