Існує зв'язок між вживанням невеликої кількості олії насіння чорного кмину та покращенням обміну речовин / фото ua.depositphotos.com

Багато хто з нас чув про користь олії насіння чорного кмину. Виявляється, ця олія містить високий рівень омега-3.

За словами експертів, за насіннєвими оліями загалом закріпилася погана слава, не підкріплена дослідженнями в галузі дієтології. Однак регулярне вживання невеликої кількості олії насіння чорного кмину багато хто звеличує як засіб для зміцнення здоров'я, подібно до того, як кілька років тому дехто з'їхав з глузду від яблучного оцту.

"Олія насіння чорного кмину отримала позитивну репутацію за те, що вона дещо відрізняється від звичайних насіннєвих олій, які використовуються в нашій харчовій системі", - говорить USA TODAY дипломований дієтолог Керолайн Томасон.

Відео дня

Чим корисна олія насіння чорного кмину

Олія чорного насіння - джерело омега-3 жирних кислот, зазначає Томасон. Згідно з даними Національного інституту здоров'я США, ви повинні отримувати від 1,1 до 1,6 грама омега-3 щодня. Чайна ложка олії чорного насіння містить близько 1 грама.

Деякі дослідження показують, що існує зв'язок між вживанням невеликої кількості олії насіння чорного кмину та поліпшенням обміну речовин, зниженням ваги, регуляції рівня цукру в крові та здоров'ям серцево-судинної системи.

Кому не можна вживати олію насіння чорного кмину

За даними Клівлендської клініки, не варто вживати олію насіння чорного кмину під час вагітності, в післяопераційний період або під час призначення препаратів для розрідження крові.

Що буде, якщо вживати олію насіння чорного кмину щодня

Томасон нагадує, що вживати олію насіння чорного кмину й очікувати раптового, масштабного перетворення - не варто.

"Одного продукту недостатньо, щоб змінити наше здоров'я", - каже вона. "Якщо ви вже працюєте над зміною свого способу життя, то вам варто вживати не більше чайної ложки олії насіння чорного кмину на день. В іншому випадку я б насамперед зосередилася на здоровій дієті та фізичних вправах".

Раніше УНІАН писав, що лікар назвав 5 продуктів для схуднення: що додати в раціон.

Вас також можуть зацікавити новини: