Вживання Оливкової олії допоможе скинути зайві кілограми / фото ua.depositphotos.com

Останніми роками оливкова олія привернула увагу не тільки через її використання в кулінарії, але й через її користь для здоров’я. Зокрема, щоденне вживання порції оливкової олії може допомогти скинути зайві кілограми, пише портал Eat This.

Зазначається, що, відповідно до дослідження 2018 року, опублікованого в European Journal of Nutrition, ті, хто споживав оливкову олію на відміну від соєвої олії щодня як частину сніданку з високим вмістом жиру, спостерігали значно більшу втрату жиру, а також зниження артеріального тиску.

Водночас, зауважується у статті, вживання порції оливкової олії щодня саме по собі навряд чи призведе до втрати ваги. Хоча оливкова олія може бути здоровим доповненням до вашої дієти, зниження ваги досягається завдяки поєднанню ключових факторів, включаючи добре збалансовану дієту, регулярну фізичну активність і загальний вибір здорового способу життя.

Відео дня

Крім того, оливкова олія є жиром, який містить більше калорій на грам, ніж інші макроелементи, а це означає, що надлишок може призвести до збільшення ваги.

Як споживання оливкової олії може допомогти підтримати ваші цілі щодо схуднення:

  • Хоча жир калорійний, він також дуже ситний. Підвищене відчуття ситості може призвести до зниження загального споживання калорій, що корисно для схуднення. Це означає, що, оскільки ви ситіші, у вас менше шансів перекушувати пустокалорійною їжею протягом дня.
  • Крім того, оливкова олія додає стравам смак і насиченість, що може зробити здоровішу їжу приємнішою. Це може допомогти вам довгостроково дотримуватися плану здорового харчування, що є ключовим для стійкої втрати ваги.

Окрім потенційної користі для схуднення, оливкова олія багата мононенасиченими жирами, які можуть допомогти знизити рівень поганого холестерину та зменшити ризик серцевих захворювань, якщо використовувати її замість насичених і трансжирів. Оливкова олія також містить антиоксиданти та протизапальні сполуки, які можуть допомогти зменшити запалення в організмі та знизити ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця, рак і діабет, а також можуть допомогти покращити когнітивні функції.

Раніше УНІАН писав про те, скільки води потрібно випивати щодня, щоб схуднути. На ждумку дієтолога, для жінок загальна кількість води становить близько 11,5 склянок на день, а для чоловіків - близько 15,5 склянок, включаючи воду з їжі та напоїв.

Вас також можуть зацікавити новини: