Механік розповів, як продовжити життя авто вдвічі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Відомий автомеханік Скотті Кілмер, який лагодить автомобілі вже понад 55 років, продовжує ділитися секретами, які продовжать термін служби вашої машини. 

У відео, яке Кілмер нещодавно опублікував на YouTube, він назав речі, які здатні продовжити життя вашого автомобіля. Йдеться про три рідини, які потрібні для правильної роботи вашого двигуна – моторне оливу, трансмісійну оливу та трансмісійну рідину. Механік запевняє: якщо їх використовувати правильно, ваш двигун прослужить набагато довше. 

Перш за все, Скотті розповів своїм підписникам, як правильно замінити моторну оливу, і дав кілька основних порад.

Відео дня

"По-перше, використовуйте правильний тип оливи. Сучасні двигуни дуже специфічні, не заливайте легшу оливу і не заливайте більш важку. Вони спроектовані під конкретну оливу – використовуйте тільки її", – наголосив він. 

Крім того, Кілмер радить міняти оливу та масляний фільтр кожні 6,5 - 8 тисяч кілометрів або принаймні раз на рік, якщо ви не так багато їздите.

По-друге, механік закликає регулярно замінювати трансмісійну рідину. "Не слухайте ідіотів у дилерському центрі, які кажуть: "Ця рідина на все життя, вам не потрібно її міняти" – це нісенітниця. Просто злийте все, що можете, і залийте знову... Будь-яка рідина з часом забруднюється", – пояснив він.

Як і у випадку з моторною оливою, механік не радить використовувати рідину на ваш розсуд – завжди заливайте ту, що зазначена в інструкції. Трансмісійну рідину варто міняти кожні 60-65 тисяч кілометрів. 

Третя рідина, яка вам неодмінно знадобиться – трансмісійна олива. Вона потрібна для того, щоб трансмісія приводила в рух усі колеса, і також потребує регулярної заміни. 

Кілмер попередив, що аромат цієї рідини не з приємних, тож радить надягнути рукавички, щоб запах не залишився на шкірі. 

Механік назвав поширену помилку, яка може пошкодити вашу машину

Раніше Скотті Кілмер назвав поширену помилку всіх водіїв, яка часто призводить до візитів на СТО. За його словами, вона полягає в наїздах на вибоїни.

Механік запевняє, що навіть маленька ямка на дорозі здатна завдати значної шкоди. Наприклад, ви можете пошкодити диски чи шини. 

Вас також можуть зацікавити новини: