Досвідчений механік пояснив, чому не можна заповнювати бак авто до самого верху / колаж УНІАН, скріншот, фото УНІАН

Досвідчений механік Скотті Кілмер назвав одну з частих помилок водіїв, яка може привести до поломки автомобіля і вимушеного дорогого ремонту.

Фахівець з більш ніж 55-річним стажем в одному зі своїх відео на TikTok порадив автомобілістам ні в якому разі не заповнювати бак авто бензином до самого верху.

"І це не тільки для того, щоб раптом не влаштувати безлад і не розлити бензин всюди", - зазначив він.

Відео дня

За словами Кілмера, надто переповнюючи бак, водій фактично заливає бензином каністру Evap, яка використовується для запобігання виходу парів бензину в атмосферу з паливної системи. Заміна цієї каністри може коштувати сотні фунтів стерлінгів.

Відео vеханіка викликало великий інтерес, його переглянули понад півмільйона разів. Ролик зібрав понад 33 тисячі лайків і кілька сотень коментарів користувачів.

Раніше Скотті Кілмер назвав три речі, які потрібні, щоб автомобіль служив удвічі довше. Йдеться про три рідини, необхідні для правильної роботи двигуна, - моторне vасло, трансмісійне vасло та трансмісійну рідину. За словами механіка, якщо їх правильно використовувати, двигун прослужить набагато довше. 

Вас також можуть зацікавити новини: