Джеймі Олівер розкрив секрет приготування пастушого пирога / колаж УНІАН, скріншоти

Знаменитий шеф-кухар Джеймі Олівер розповів, як зробити незабутній пастуший пиріг. Він упевнений, що зможе підняти страву на новий рівень, додавши всього лише один інгредієнт, який поліпшить її смак у цілому.

Для початку відзначимо, що пастуший пиріг - це смачна зимова страва з фаршем з баранини і овочів, покрита повітряним шаром картопляного пюре.

"Оригінальна мета цього рецепту - використовувати залишки смаженої вечері", - поділився шеф-кухар у відео на YouTube і розповів, як зробити начинку пастушого пирога максимально хрусткою.

Відео дня

Пастуший пиріг - трюк від Джеймі Олівера

Кулінар зізнався, що він ніколи не додає молоко у пюре для пастушого пирога.

"Зваріть два з половиною кілограми картоплі і злийте воду, коли вона буде готова... Хороша щіпка солі, хороша щіпка перцю, хороший шматочок вершкового масла або два... Я ні в якому разі не додаю молоко".

За його словами, замість нього він завжди кладе у пюре "близько 50 або 60 грамів прекрасного чеддера", щоб картопля стала смачнішою.

Пастуший пиріг - як зробити пюре хрустким

Для того, щоб зробити "хрустку картопляну скоринку", Олівер порадив наступне:

"Змастіть блюдо невеликою кількістю злитого баранячого жиру, а потім посипте кінчиками свіжого чебрецю... Чи варто воно того? Так. Чи гарантує це додаткове задоволення? Да".

Після цього кухар рекомендував додати в пюре "хлібні крихти для більшої хрусткості".

А після додавання начинки і формування пирога, Олівер порадив запікати блюдо при температурі 200 градусів на дні духовки протягом години та 10 хвилин.

Ідеальний стейк - секрет Гордона Рамзі

Раніше УНІАН писав, що знаменитий шеф-кухар Гордон Рамзі поділився секретом приготування ідеального стейка. Кулінар показав, як кожен раз отримувати смачне просмажене м'ясо, дотримуючись досить простих порад.

Виявляється, найважливіший крок ви робите ще до того, як відправляєте м'ясо на сковороду. Кухар наполягає: дуже важливо дістати стейк з холодильника за 20 хвилин до того, як почати його готувати.

Вас також можуть зацікавити новини: