Джеймі Олівер дав поради з кулінарії / фото ua.depositphotos.com

Ситний омлет входить до класичних і улюблених сніданків багатьох людей, але не всі його правильно готують.

Хоча кожен має свій індивідуальний спосіб приготування, відомий шеф-кухар Джеймі Олівер розповів, що саме усі роблять неправильно. За словами кулінара, якого цитує Mirror, для приготування пухкої яєчні не потрібні ані молоко, ані вершки. 

"Курячі яйця — це найсмачніша та найдешевша форма білка на планеті. Це факт. Вони містять багато мікроелементів і дуже швидко готуються", - наголосив Джеймі.

Відео дня

Щоб отримати ідеальний омлет, збийте яйця в мисці з невеликою кількістю солі. Далі візьміть сковорідку, поставте її на середній вогонь і додайте щедрий шматок вершкового масла. Влийте туди яйця і швидко помішуйте їх лопаткою, приблизно кожні п’ять секунд.

"Хтось додає молоко, хтось додає вершки, але якщо ви правильно приготували, вам нічого з цього не потрібно", — відзначив кухар.

Аби уникнути переварювання яєць, просто відсувайте час від часу сковорідку вбік. Хоча вогню під посудом вже не буде, сковорідка залишатиметься гарячою, а яйця продовжать готуватися.

"Викладіть яєчню на скибочки тосту. Якщо хочете, змастіть тост маслом, але пам’ятайте, що в яйцях уже є шматочок масла. Результат? Цілком гарна, але все ще м’яка текстура. Отже, англійські яйця готові – м’які, шикарні, ніжні", - сказав Олівер.

Інші поради щодо кулінарії

Раніше УНІАН розповідав, як правильно варити рис, щоб не злипався.

Також повідомлялось, скільки варити м'ясо для ідеального смаку.

Вас також можуть зацікавити новини: