Експертка розповіла про важливий аспект виховання немовлят / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Батьки повинні запитувати у немовляти його дозволу на те, щоб змінити його підгузок. Це потрібно для того, щоб сформувати у дитини так звану "культуру згоди" від народження. 

Про це заявила австралійська експертка з питань сексуальності Діна Карсон. Вона зазначила, що працює з дітьми від трьох років над прищепленням їм поняття згоди, але батькам, на її думку, варто вчити дитину цьому принципу набагато раніше.

"Звичайно, дитина не відповість "Так, мамо, це чудово, я б хотів змінити підгузник". Але якщо ви залишаєте вільний простір і чекаєте на мову тіла та чекаєте, щоб встановити зоровий контакт, тоді ви даєте дитині зрозуміти, що її відповідь має значення", – відзначила експертка.

Відео дня

Однак багатьох людей така пропозиція збентежила. "Я напевно почув щось не так / Я втратив дар мовлення / Це точно не кваліфікується як лівацьке божевілля?", – пишуть користувачі Твітера.

Нагадаємо, раніше ми писали, що під час типового сімейного відпочинку татусі змушують дітей-підлітків ніяковіти і відчувати сором за них в середньому понад 20 разів. Помилок, які вчиняють батьки, чимало – від недоречного одягу до безпідставної жадібності за "шведським столом" у готелі.

Також ми розповідали, як дві сестри посварилися через імена для своїх майбутніх дітей. Обидві жінки завагітніли майже одночасно і почали обговорювати імена для дітей, однако з’ясувалося, розподілити імена вони не в змозі.

Вас також можуть зацікавити новини: