Експерти зі сну кажуть, що надягати шкарпетки в ліжко - це все одно, що спати в туалеті / колаж УНІАН, фото Reuters, фото depositphotos.com

Для деяких людей думка про те, щоб надіти шкарпетки перед сном, є жахливою ідеєю. Іншим же вона допомагає зануритися в приємний сон.

Експерти зі сну виявили, що пара ношених шкарпеток зберігає таку ж кількість бактерій, як і килимок у туалеті, і такі ж, як у фекаліях тарганів. Таким чином, носіння шкарпеток перед сном забезпечує масу бактерій, які можуть викликати широкий спектр інфекцій.

Носіння шкарпеток перед сном має свої переваги: поліпшення кровотоку, поліпшення статевого життя, швидке засинання, а також триваліший сон. Але важливо, щоб ви наділи чисту пару шкарпеток, перш ніж лягати спати, на думку фахівців зі сну MattressNextDay.

Відео дня

Експерти взяли мазок з шкарпеток, які носили з 7 ранку до 11 вечора, щоб подивитися, які бактерії можна знайти на них. Кожна людина носила однакові шкарпетки в повсякденному житті, і коли вони відправили шкарпетки на мазок, результати шокували. Вони виявили, що в половині шкарпеток присутні ті ж бактерії, які називаються Pseudomonas aeruginosa, які можуть викликати широкий спектр інфекцій, а Pseudomonas aeruginosa часто зустрічається на тарганах та в їх фекаліях.

"Зазвичай ці бактерії заражають дихальні та сечовивідні шляхи, а також викликають інфекцію легенів. Вони можуть легко поширитися на інструменти, які забруднюються та не очищаються належним чином", - йдеться у повідомленні.

Раніше УНІАН писав, що фармацевт Аббас Канані розповів, що сон в шкарпетках скорочує час засинання, подовжує тривалість сну і зменшує кількість пробуджень вночі.

Вас також можуть зацікавити новини: