Експерти зі сну назвали їжу, через яку ви прокидаєтеся вночі / колаж УНІАН, фото depositphotos.com

Коли ви не спите вночі  й з усіх сил намагаєтеся заснути, можливо, ви перебираєте всі причини, які могли б до цього привести - шкодуєте про зайву чашку кави. Однією з причин безсоння, про яку ви, можливо, не думали, може бути солона закуска, яку ви їли перед сном.

За словами Кетрін Холл, експерта зі сну з більш ніж 13-річним клінічним досвідом, є певні продукти, яких слід уникати, щоб поліпшити свій сон. Існує один тип їжі, який може погіршити безсоння - солона їжа, така як чіпси або солоні горіхи. Правильно, закуски, які ви можете жувати під час перегляду фільму перед сном, можуть заважати спати.

"Це часто може залишатися непоміченим, коли ми говоримо з людьми про їхнє харчування та сон. Хоча деякі з них очевидні, наприклад, високе споживання цукру, сіль можна не помітити. Якщо ви не можете заснути або намагаєтеся заснути, сіль може бути коренем проблеми. Продукти з високим вмістом натрію призводять до затримки рідини та підвищення артеріального тиску, що не дає організму повністю відключитися після вживання таких закусок, як чіпси або солоні горіхи. Це призводить до так званого поверхневого сну, коли сон не дуже глибокий і часто може включати такі порушення, як часте відвідування туалету, оскільки дослідження показують, що це може бути викликано занадто великою кількістю солі в раціоні", - пояснила експертка.

Відео дня

У зв'язку з цим Кетрін рекомендує з'їдати банан перед сном.

"Це може викликати подив, і не дарма, тому що банани асоціюються з початком дня, а не з його завершенням. Однак банани містять триптофан, який сприяє виробленню мелатоніну, і магній, який є релаксантом. І те, і інше сприяє розслабленню і сну, тому відкладіть чіпси в сторону і з'їжте банан перед сном", - порадила вона.

Раніше УНІАН писав, що постільні шкарпетки, які використовуються в прохолодному середовищі, можуть позитивно впливати на якість сну. Сон в шкарпетках скорочує час засипання, подовжує тривалість сну і зменшує кількість пробуджень вночі.

Вас також можуть зацікавити новини: