Сон у шкарпетках може допомогти, але також і викликати проблеми / колаж УНІАН, фото pixabay.com

Деякі люди можуть краще спати ночами, надягаючи перед сном шкарпетки, однак ризики для здоров'я можуть переважати переваги.

Як розповів виданню Express фармацевт Аббас Канані, було проведено дослідження, яке показало, що постільні шкарпетки, які використовуються в прохолодному середовищі, можуть позитивно впливати на якість сну.

Так, сон у шкарпетках скорочує час засипання, подовжує тривалість сну і зменшує кількість пробуджень уночі.

Відео дня

"Жінки, які переживають менопаузу, можуть легше заснути, одягаючи шкарпетки. Носіння шкарпеток на ніч допомагає знизити внутрішню температуру тіла і запобігти припливам", - додав Канані.

За його словами, гендерні відмінності також впливають на оптимальну температуру для сну.

"Жінки мають нижчий рівень метаболізму в спокої, ніж чоловіки, що впливає на їхню чутливість до більш прохолодного середовища сну. Чоловіки, з іншого боку, стійкіші до більш високої температури в спальні", - каже фармацевт.

Однак, сон у шкарпетках також може викликати і проблеми. Канані застеріг від сну в обтягуючих шкарпетках, які "можуть обмежити кровообіг".

"Не носіть компресійні шкарпетки на ніч, якщо це не призначено лікарем. Вони відводять потік крові від ваших ніг і можуть блокувати кровотік, коли ви лежите", - каже експерт.

Канані також попередив, що люди, які надягають шкарпетки перед сном, можуть перегрітися, особливо якщо вони зроблені не з "дихаючого" матеріалу.

"Якщо ваші шкарпетки не пропускають повітря, будь-якому теплу, що виділяється за рахунок розширення судин, нікуди буде діватися, і ви будете перегріватися. І якщо ноги людини стають занадто теплими і пітніють, це також може збільшити ймовірність розвитку грибкової інфекції нігтів", - пояснив Канані.

Грибкове ураження нігтів

Національна служба охорони Здоров'я Великої Британії (NHS) повідомляє, що грибкова інфекція нігтів зазвичай починається з краю нігтя на пальці ноги, а потім поширюється.

Грибкова інфекція нігтів може привести до знебарвлення нігтя, його потовщення і ламкості. "Це може викликати біль і набряк шкіри навколо нігтя", - додає NHS.

Інші новини

Раніше УНІАН повідомляв, що все більшою популярністю серед туристів у всьому світі користується формат відпочинку, щоб можна було гарненько виспатися і таким чином поправити здоров'я. При цьому в готелях і на курортах по всьому світу з'являється все більше місць і послуг, орієнтованих на здоровий сон.

Тим часом, британський лікар-імунолог розповіла, як недосипання впливає на організм. За її словами, навіть одна ніч поганого сну призводить до зниження ефективності функцій імунітету. 

Вас також можуть зацікавити новини: