Як приготувати яєчню на оливковій олії? / фото ua.depositphotos.com

Яєчня по-іспанськи не дуже популярна в нашій країні, оскільки зазвичай всі притримуються звичайного способу смаження яєць.

Авторка книги "Середземноморська кухня на кожен день" Шила Пракаш запевняє, що ви вже ніколи не будете смажити яйця по-іншому, якщо спробуєте іспанський рецепт. Секрети яєчні вона розкрила в колонці для cubbyathome.

Так, в цьому репецті використовують не соняшникову олію чи вершкове масло, а велику кількість оливкової олії - фактично яйця в процесі смаження паніруються у ній. У фіналі кухар отримує смажені яйця з дуже хрусткими, мереживними краями і жовтком, який тане в роті.

Відео дня

Налийте оливкову олію у невелику сковорідку та нагрійте її на середньому вогні, поки вона не стане дуже гарячою, однак не димною. Потім розбийте яйце у невелику ємність та покладіть його у сковорідку. Зменшіть вогонь до середнього та поливайте яйце олією, поки воно готується.

Вийміть яйце шумівкою, коли білок підніметься та стане хрустким і золотисто-коричневим по краях, а жовток все ще буде тремтіти. Потім додайте дрібку солі  та чорного перцю.

Інші цікаві рецепти яєчні:

Раніше відомий британський кухар Джеймі Олівер поділився секретами традиційної запеченої яєчні, яка забере у вас не більше 10 хвилин.

А Microwave Master Chef розповідав, як приготувати смачну яєчню без смаження на плиті.

Вас також можуть зацікавити новини: