Яєчню можна готувати з різними інгредієнтами /  фото ua.depositphotos.com

Яєчня для багатьох є ідеальною стравою на сніданок. Цей універсальний рецепт готується швидко і виходить ситним.

Однак, як пише mashed, її можна вживати не тільки як самостійну страву, а й додавати як начинку у сендвічі, лаваш тощо. Щоб ще більше урізноманітнити, можна додавати різні рідкі компоненти, які порадують ваші смакові рецептори.

По-перше, можна додати звичайну воду - 1 ст. л. на 2 яйця. Вона не лише змінить консистенцію яєчні так, що та буде пишною й танути у роті, а й зробить жовток яскравішим. 

Відео дня

Також існує класичний варіант з додаванням молока. Воно надасть страві оксамитову текстуру і зробить її більш соковитою. Любителі більшої вишуканості можуть додати вершки. Вони зроблять яєчню шовковистою з неймовірним вершковим смаком.

Якщо ж ви маєте проблеми з лактозою або уникаєте її, оберіть соєве, вівсяне чи мигдальне молоко. Кожен з цих напоїв можуть додати свій унікальний смак до яєчні, а решту можна використати, щоб зварити собі каву до сніданку.

Якщо ви хочете додати страві пікантності, можна використати гострий соус. При цьому, обираючи варіанти з різними спеціями та смаками, можна кожного разу отримувати новий сніданок.

Крім того, можна додати й соєвий соус. Він може замінити собою у вашій страві не тільки сіль, а й інші спеції за рахунок свого насиченого смаку. Його додавання зробить яєчню більш цікавою.

З користю для здоров'я можна додати оливкову олію. Вона надасть яйцям чудову шовкову текстуру і запобігатиме злипанню. Водночас ви зможете отримати мононенасичені жири.

Інші поради з приготування яєчні

Раніше УНІАН писав про секрет ідеальної яєчні Гордона Рамзі, а також як приготувати яєчню без смаження за 1 хвилину

Лікар-дієтолог Нахіда Алі розповіла, які два компоненти зроблять вашу яєчню надто калорійною.

Вас також можуть зацікавити новини: