Італійка пояснила, чому ніколи не можна пити капучино після обіду

Вона порадила замість цього пити еспресо, але переконала не всіх.

Італійська блогерка Надя Катерина Мунно (The Pasta Queen) порадила своїм підписникам припинити замовляти капучино – напій італійського походження на основі еспресо з додаванням збитого парою молока – посеред дня. За її словами, більшість італійців не п'ють цей гарячий напій після полудня. 

"Чому італійці не п'ють капучино після 12? Тому що це напій для сніданку!", – сказала Мунно. Блогерка пояснила, що капучино слід вживати лише до 10 години ранку. "Якщо ви дійсно хочете посунути час, то до 11, але не до 12", – додала вона.

Мунно наголошує, що після 12-ї ліпше вибрати інші кавові напої, якщо вже дуже хочеться. Вона радить еспресо.

"Коли ви їсте їжу, вам достатньо калорій. Все, що вам потрібно, це швидкий еспресо", – каже блогерка і зазначає, що вживання капучино після 12-ї викликало б таку ж реакцію італійців, яка була б американці, якби хтось вирішив з’їсти хот-дог на сніданок.

У коментарях під роликом спалахнула суперечка. Кавомани взялися відстоювати своє право пити таку каву, як їм хочеться, тоді, коли хочеться.

"Якщо це в моїй чашці, я теж можу випити о 8 вечора. 3 ночі теж. Моя чашка, мої правила", "Я італієць і знаю про це "правило", але я все одно замовив би капучино вдень, "Я буду пити свій капучино, коли захочу. Для мене це як десерт", – пишуть коментатори.

Водночас були і ті, хто стверджував, що правило, озвучене The Pasta Queen, є доволі поширеним – деякі заклади навіть відмовляють в обслуговуванні клієнтам, які замовляють капучино після обіду.

Цікаві новини про каву

Вчені з’ясували, що каву не варто пити зранку, і цьому є серйозне біологічне пояснення.

А американські психологи відповіли, чи може кава врятувати від недосипу.

Вас також можуть зацікавити новини: