Картопля у мундирі може бути з різними начинками /  фото ua.depositphotos.com

Складно уявити щось простіше, ніж картопля у мундирі, змащена розтопленим маслом і посипана сиром.

Однак, цю страву можна зробити цікавішою, додавши іншу начинку. Як пише Еxpress існує валійський варіант цього рецепту у кулінарній книзі Pinch of Nom Everyday Light. На приготування цієї напрочуд низькокалорійної справи піде менше 20 хвилин. 

Щоб приготувати картоплю в мундирі по-валлійськи треба взяти:

Відео дня
  • велика картопля - 2 шт. (по 200 г кожна);
  • вустерський соус - 2 ч.л.;
  • гірчичний порошок - 1 ч.л.;
  • сушений часник - 0,5 ч.л.;
  • плавлений сир - 75 г;
  • сіль та перець;
  • ріпчаста цибуля - 4 шт.;
  • чедер - 40 г.

Розігрійте духовку до 220C. У цей час наколіть картоплю виделкою та поставте її до мікрохвильовки на 7-10 хвилин. Коренеплоди мають бути твердими, але повністю готовими. Якщо у вас немає мікрохвильовки, можна запекти картоплю в духовці протягом 45 хвилин.

Дайте овочам охолонути, а потім розріжте їх навпіл і вийміть м’якуш, переконавшись, що шкірка залишилася цілою. Розімніть виделкою м’якуш в мисці, додайте вустерський соус, гірчичний порошок, часник, плавлений сир та спеції. Перемішайте, а потім додайте дрібно порізану цибулю.

Збризніть зовнішню сторону кожної картопляної шкірки олією і викладіть їх на деко. Суміш, яку перед цим змішали, додайте у отриманий з овочу "човник". Зверху посипте чедером і полийте соусом. Запікайте у духовці 10 хвилин до золотистого кольору.

Рецепт чудово смакує, якщо його подають разом із куркою та салатом.

Інші прості рецепти

Раніше британський шеф-кухар розповів, як приготувати котлети по-київськи вдома.

Мережа ресторанів Big Mamma поділилась автентичним рецептом ризотто з грибами.

Відома фуд-журналістка Мері Беррі познайомила з рецептом курячого супу з локшиною зі своєї кулінарної книги "Швидке приготування". 

Вас також можуть зацікавити новини: