Картопля у мікрохвильовці вийде у кожного / фото ua.depositphotos.com

Картопля в мундирі - це дуже проста страва, яку готують у кожній сім'ї. Домашній шеф-кухар Джош Елкін розповів, як досягти ідеальної текстури.

У своєму відео у TikTok він показав свій зручний прийом для швидкого приготування. Для початку потрібно вимити картоплю й проткнути її виделкою по п'ять разів з обох боків.

За словами Елкіна, це має забезпечити рівномірне приготування та сприятиме виходу пари під час нагрівання. Далі сиру картоплю потрібно розігріти в мікрохвильовці на повній потужності протягом п’яти хвилин. Після цього її потрібно дістати й розрізати навпіл.

Відео дня

Оголену білу серцевину слід порізати діагональними лініями в протилежних напрямках, щоб створити невеликі ромбоподібні ділянки. Важливо не розрізати картоплю наскрізь - нижній шар має залишитись цілим. Далі повертаємо коренеплоди ще на 5 хвилин у мікрохвильову піч. На готові половинки картоплі треба покласти тонкі скибочки вершкового масла і почекати, щоб вони розтанули.

Цей простий рецепт став хітом серед користувачів соцмережі. Ті, хто готував картоплю таким чином, були у захваті.

"Я щойно зробив це, і воно чудове на смак! Туди ж кладу сметану і гострий чеддер", - написав один з коментаторів.

Інші кулінарні поради щодо приготування картоплі

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати найсмачніше картопляне пюре за версією The New York Times та оксамитове пюре за рецептом легендарного шеф-кухаря Робюшона з зіркою Мішлен.

Інші кухарі порадили, як приготувати суперхрустку картоплю фрі вдома.

Вас також можуть зацікавити новини: