Коли корисно пити каву - названо точний час / фото ua.depositphotos.com

Експерт з'ясував оптимальний час для ранкового кавування. Багато людей практично живуть на кофеїні, часто можна побачити людей, які хапаються за чашку, щоб почати свій день або побороти занепад сил після обіду.

Видання Express пише, що пити каву відразу після пробудження може бути не найкращою ідеєю.

Рекс Ісап, генеральний директор компанії Happy Beds, не радить пити каву в першу годину після пробудження і пропонує почекати з першим ковтком рівно до 8:33 ранку.

Відео дня

"Коли мова заходить про ідеальний час для першої кави, ми зазвичай тягнемося до чайника одразу після пробудження. Однак в ідеалі потрібно почекати годину після пробудження, щоб по-справжньому відчути користь", - зазначив Ісап.

За його словами, вся справа в гормонах, які виробляє наше тіло.

"Коли ми прокидаємося, рівень кортизолу перебуває на піку. Кортизол, який часто асоціюється зі стресом, підвищує рівень пильності. Тому вживання кофеїну в той час, коли рівень кортизолу вже високий, може спрацювати проти цього або навіть допомогти виробити толерантність до кофеїну", - пояснив експерт.

Зазначається, що для визначення ідеального часу для першої чашки кави брали за основу населення Великої Британії, де середньостатистична людина прокидається о 7:33.

Раніше УНІАН писав, що вживання кави може запобігти виникненню однієї несподіваної хвороби.

Вас також можуть зацікавити новини: