При болях в спині дуже корисна чорниця / Колаж УНІАН, фото sunny7.ua, pinterest.ru

Біль в спині є поширеною проблемою, від якої страждають дуже багато людей. Однак, на думку лікарів, вживання продуктів, багатих антиоксидантами, може полегшити симптоми болю.

Як пише www.express.co.uk, доктор Джефф Вінтернхаймер опублікував відео, в якому розповідає, що чорниця - ідеальна їжа, якщо ви хочете уникнути болю в спині. Лікар пояснив, що вміст антиоксидантів і вітамінів в цих ягодах може допомогти зменшити запалення, а також хворобливі симптоми.

Вінтернхаймер не єдиний, хто підтримує вплив чорниці на зменшення болю: дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, також підтвердило це твердження.

Відео дня

Результати показали, що щоденне вживання чорниці може зменшити біль, скутість і труднощі при виконанні повсякденної діяльності у людей з остеоартритом.

Ще одне невелике дослідження показало, що чорниця може прискорити відновлення м'язів після інтенсивних вправ на ногах, що призводить до зменшення болю.

Крім того, чорниця також може покращити здоров'я, нейтралізуючи вільні радикали, які є нестабільними молекулами, які можуть пошкодити клітини та збільшити ризик хронічних захворювань.

Раніше фізіотерапевт назвав позу для сну, яка може негативно вплинути на ваше здоров'я.

Він розповів, що поза "вільного падіння", при якій ви лежите на животі з піднятими руками біля голови, може привести до проблем зі спиною і шиєю на все життя.

Вас також можуть зацікавити новини: