Поширена поза сну може негативно вплинути на ваше здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Експерт виявив, що повноцінний восьмигодинний сну може бути марним, якщо ви спите в неправильному положенні. За його словами, одна поширена поза сну може негативно вплинути на ваше здоров'я.

Як пише Ladbible, Семмі Марго, експерт зі сну та фізіотерапевт, каже, що положення "з піднятим коліном", в якому ви лежите на животі з піднятими руками біля голови та однією ногою, зміщеною вбік, може призвести до проблем зі стегнами, оскільки це призводить до їх напруги. Це також чинить тиск на спину.

У той же час позиція "вільного падіння" - майже така ж, але без зігнутої ноги, на думку Марго, є ще гіршою.

Відео дня

"Це, мабуть, найгірша поза, в якій можна спати. Це може призвести до проблем зі спиною і шиєю на все життя", - зазначає експерт.

Він пояснює, що в цій позі нижня частина спини згинається до матраца, а це означає, що вона надмірно розтягується, стискаючи хребці і зменшуючи простір в області попереку, що може викликати біль і судоми.

Марго каже, що якщо вам важко заснути в будь-якій іншій позі, вам слід покласти подушку під живіт, а іншу під гомілки, щоб зняти частину напруги з тіла.

Тим часом положення "ембріона" (на боці, згорнувшись калачиком) може викликати у вас невеликий біль у шиї, якщо ви не підтримуєте голову подушками належним чином.

Також, на думку експерта, якщо ви спите обличчям в подушку, це може привести до появи зморшок.

Поза "солдата", в якій сплячий лежить на спині, руки з боків, на думку Марго - погана поза для сну для хропіння, вона також може посилити кислотний рефлюкс або печію, а також посилити біль в попереку. Він пропонує спати, поклавши подушку під коліна, щоб зменшити напругу.

За словами Марго, якщо ви спите в позі "морської зірки", на спині з розкинутими руками і ногами, ви можете стати більш сприйнятливими до кошмарів.

Тим часом люди, які сплять у позі "колоди", на боці з прямими руками та ногами, можуть зіткнутися з болями в плечах.

Поради для якісного сну

Раніше лікар назвав маловідомий трюк, який допоможе запустити вашу парасимпатичну нервову систему і допоможе швидше заснути.

Також лікарі розповіли, що ходити вночі в туалет - небезпечно для здоров'я, і пояснили чому.

Вас також можуть зацікавити новини: