Автомеханік Джим поділився корисною порадою по догляду за автомобілем / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Автомеханік із 40-річним стажем Джим на своєму YouTube-каналі Jim the Car Guy поділився корисною порадою щодо швидкого ремонту автомобільних шин.

У своєму новому відео Джим пояснив, що в багатьох сучасних автомобілях немає запасного колеса, тому знання того, як полагодити проколоте колесо на узбіччі дороги, може врятувати вас від того, щоб опинитися у відчайдушному становищі або необхідності виклику евакуатора.

Він рекомендує тримати в багажнику насос для накачування повітря і комплект заглушок, щоб ви могли швидко повернутися на дорогу.

Комплект для ремонту шин - це набір інструментів, які можна використовувати для видалення з шини таких предметів, як цвяхи або інше сміття, перед тим як заповнити прокол невеликою клейкою заглушкою. 

Це запобігає втраті тиску в шині, для відновлення якого потім можна використати насос.

"Це дуже проста процедура. Це неправильний спосіб зробити це, але він дозволить вам повернутися на дорогу і доставити вас у сервіс, щоб ви могли полагодити колесо правильно", - говорить Джим.

Правильний ремонт полягає у знятті шини з обода та накладенні патча на прокол перед повторною установкою та балансуванням шини. Зазвичай це повинен робити професіонал.

Проте, така заглушка на шині позбавить вас від додаткових витрат на евакуатор або, що ще гірше, від необхідності їхати на спущеній шині, що може призвести до серйозного пошкодження колеса й дорогого ремонту.

Замість цього просто накачайте шину за допомогою насоса, а потім скористайтеся комплектом заглушок відповідно до інструкцій.

Це передбачає використання одного інструменту для видалення предмета, який спричинив прокол, а потім вставлення заглушки іншим інструментом та додавання невеликої кількості клею, щоб зафіксувати її на місці.

Після цього знову накачайте шину до тиску, зазначеного в інструкції з експлуатації, а потім направляйтеся в найближчий автосервіс для ремонту.

Інші автомобільні новини

Як повідомляв УНІАН, раніше відомий механік Скотті Кілмер застеріг водіїв від поширеної помилки, яка може призвести до значного пошкодження машини. Зокрема він розповів, як вибоїни на дорозі можуть серйозно пошкодити різні частини їхнього автомобіля, у тому числі шини та навіть компоненти підвіски.

Також він розповів, що потрібно перевірити в автомобілі перед поїздкою, аби уникнути дорогого ремонту та проблем.

Вас також можуть зацікавити новини: