Експерт розповів, як треба зберігати банани, щоб вони псувалися повільніше / фото gettyimages.com

Експерти з харчових продуктів розкрили причини, чому банани так швидко дозрівають і стають коричневими, і це може бути пов’язано з тим, як саме ви їх зберігаєте вдома.

Як пише Mirror, швидше за все в супермаркеті ви купуєте зелені банани, а потім вони достигають у вас вдома. Однак якщо зберігати їх біля теплої печі або під прямими сонячними променями, вони дозрівають набагато швидше, ніж зазвичай.

Експерти компанії Dole, що займається виробництвом свіжих продуктів, розповіли, що банани слід зберігати при температурі близько 12C, оскільки вони швидко дозрівають у теплі. Ідеальним є темне приміщення без прямих сонячних променів, яке добре провітрюється.

Відео дня

Крім того, банани в пучку дозрівають повільніше, ніж ті, що залишаються окремо.

Варто також відзначити, що зберігання бананів поруч з іншими фруктами призведе до того, що фрукти дозріють швидше, ніж зазвичай - це відбувається через етилен, що виділяється бананами.

Також загортання стебел у фольгу, харчову плівку або вологий паперовий рушник допоможе затримати дозрівання бананів.

Це пов'язано з тим, що газ етилен виділяється зі стебла, тому блокування цього також завадить процесу дозрівання.

Раніше експерт зі сну порадила з'їдати увечері банан, щорб уникнути безсоння. За її словами, банани містять триптофан, який сприяє виробленню мелатоніну, і магній, який є релаксантом. І те, і інше сприяє розслабленню і сну.

Вас також можуть зацікавити новини: