Вчений все ж вважає, що сушарки для рук не небезпечні / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Коли ви миєте руки у громадському туалеті, найменше хочеться, щоб вони були ще брудніші, ніж до цього. Мікробіолог поділився шокуючими результатами, скільки мікробів міститься в громадських сушарках для рук.

Виявивши вражаючу кількість бактерій в сушарках для рук, мікробіолог Тім Колл провів експеримент, почувши від багатьох людей, що вони відмовляються користуватися ними через велику кількість бактерій, які в них можуть зберігатися. Помістивши чашку Петрі у ванну кімнату, а другу і третю чашки Петрі в сушарку для рук, він був вражений отриманими результатами.

"Я провів цей тест, тому що багато хто вважає, що сушарки для рук - це жахливий спосіб висушити руки після миття. Я не впевнений, що дійсно вірю в це", - пояснив Тім.

Він зробив дивне відкриття, помістивши чашку Петрі в громадський туалет на 10 хвилин, щоб подивитися, що міститься в повітрі, і виявив п'ять колоній бактерій. Потім мікробіолог провів другий тест, помістивши чашку Петрі під сушарку для рук і включивши датчик руху на один потік повітря.

Після цього він виявив вісім колоній бактерій, а після того, як чаша Петрі стояла під сушаркою під декількома потоками повітря, він виявлено 15 колоній. Потім Тім помістив у сушарку новий зразок, помахав рукою на 10 продувок і виявив вражаючі 20 колоній бактерій, а також дві великі плями грибка. Однак він вважає, що сушарка для рук не така шкідлива, як думають люди.

"Мій експеримент показав простий тест на повітря у ванній кімнаті та тест на повітря, що видувається на чашку Петрі з різною кількістю повітря. Хоча експеримент показав, що в повітрі є бактерії і що невелика кількість потрапляє на руки, я не вірю, що це пов'язано з сушаркою для рук. Я вважаю, що сушарка для рук просто витягує повітря з приміщення, і це повітря вже забруднене. На мою думку, Ви можете абсолютно спокійно користуватися сушаркою для рук", - пояснив учений.

Раніше УНІАН писав, що експертами з гігієни харчових продуктів з High Speed Training провели дослідження, яке показало, що деякі частини холодильника втричі брудніші, ніж сидіння унітазу.

Вас також можуть зацікавити новини: